Zoekbijbel

zoekbijbel

Ik hou van prentenboeken en ik ben blij dat ik een excuus (lees: kinderen) heb om ze aan te schaffen. Ook ben ik fan van de kinderboeken van Corien Oranje. En de beste kinderbijbel die wij hebben is de prentenbijbel die geïllustreerd is door Marijke ten Cate. Deze drie ingrediënten voor een geslaagd product komen bijeen in mijn laatste aankoop: de zoekbijbel. Werkelijk een prachtig geïllustreerd boek met acht zoekplaten waarin het leven van Bijbelse figuren is uitgetekend. De eerste plaat gaat over (jawel) Adam en Eva. Op de zoekplaat wordt het hele verhaal van de schepping, zondeval en de moord op Abel door Kain verteld. Adam en Eva komen dan ook verschillende malen terug en je herkent ze omdat ze steeds dezelfde kleding dragen. Op een zelfde manier worden de zeven andere prenten vormgegeven: er is bijvoorbeeld een mooie plaat over het verhaal van Esther en over het leven van Jezus.

zoekbijbel - adam en evaVoor zowel volwassenen als kinderen een feest om naar te kijken. Je ontdekt steeds weer nieuwe dingen. En op iedere tekening zijn dezelfde figuurtjes terug te vinden: een geitje met een strik om, een koe of een kip met weglopende kuikentjes.

Bij elke prent hoort een gedicht over de hoofdpersoon. Daarnaast is er na de zoekplaat een pagina met uitgebreide uitleg wat er nu precies allemaal te zien is in de tekening. Zeker voor oudere kinderen is dit een hele mooie toevoeging. De zoekbijbel is vrolijk uitgevoerd, met speelse tekeningen met een grapje hier en daar. Heel leuk als je kinderen die ontdekken. Zo kijkt er een aapje vanuit een boom met een verrekijker naar Jezus. En Mozes loopt te berg af met twee platte stenen in zijn rugzak. David die stiekem uit een raam klimt. Kortom: een prachtig prentenboek, genieten voor groot en klein.

De illustraties komen van www.tinekewerkt.nl.