Wat doe je op een meidenfeestje?

IMG_4382

Weken is ze al aan het aftellen. Onze dochter die binnenkort 9 wordt. Het is een mooie leeftijd. Aan de ene kant nog heerlijk kind, een meisje dat niet kan wachten tot ze jarig is. Aan de andere kant ook al echt een grote meid met allerlei levensvragen. En sinds kort wil ze ook zo’n mooie knot bovenop haar hoofd. Daarmee wordt ze gelijk een hele dame! We genieten enorm van haar.

Maar bij zo’n verjaardag hoort een kinderfeestje en een traktatie (op school, op koor, op de bso, bij gym enz. enz.), een traktatie voor de juffen en meesters, een taart natuurlijk. Het is altijd een enorme organisatie. En tja, het is natuurlijk ook maar net hoe uitgebreid je het wilt maken. En ik vind het ook wel erg leuk om er iets leuks van te maken.

IMG_4384

Dochterlief wilde graag een feestje waar ze kan ‘koken en bakken’. We hebben dat opgelost met het voorstel om te gaan gourmetten. Dat voorstel viel ik goede aarde.

 

Daarnaast ga ik met de kinderen van een pollepel een poppetje maken. Pinterest is hiervoor een prima inspiratiebron! IMG_4386

Bij de Hema kocht ik allerlei benodigdheden. Zoals uiteraard pollepels, washi-tape, watervaste zwarte pennen, chenillle (die gekleurde, zachte dingen met ijzerdraad erin) en oogjes. Bij de Xenos kocht ik de bolletjes wol.

Als de kinderen nog zin hebben, kunnen ze ook een flesje omwikkelen met wat wol (eerst lijn op het flesje, dan wol er omheen wikkelen), zodat het mannetje ook nog ergens in kan staan. Ik hoop dat dat de kinderen hiermee een leuke middag hebben! Ik zal later wel laten weten hoe het gegaan is het met kinderfeestje. Wat doen jullie zoal met kinderfeestjes?