Warme brownies

Vandaag heb ik een heerlijk recept van brownies voor jullie. Er gaat niets boven zelfgemaakte, nog warme brownies vers uit de oven. Vrijdag is voor mij bakdag. Altijd fijn om voor het weekend iets lekkers in huis te hebben. Ik kan erg genieten van deze huiselijke dingen. En het is nog helemaal hip ook, want dit noemen we gewoon ‘hygge’ en dan doe je weer helemaal mee. 🙂

Aan de slag dan maar!

Dit heb je nodig (ik verdubbel altijd deze hoeveelheden voor een bakblik van 20 x 20 cm):

85 gram zachte roomboter
85 gram bruine basterdsuiker
1 ei, losgeklopt
1 lepel ahornsiroop of maissiroop (of wat je ook maar in huis hebt, je kunt dit ook weglaten)
1 eetlepel cacaopoeder
50 gram volkorenmeel (gezeefd)
30 gram walnoten (of een andere noot), grofgehakt

Verwarm de oven voor op 180 graden, vet je bakblik in en doe er vervolgens bakpapier in. Klop de boter met de suiker zacht, voeg daarna het ei, de siroop, het cacaopoeder en de meel erbij. Goed doorroeren. Voeg op het laatst de noten toe. Schep het beslag in de bakvorm, strijk de bovenkant mooi glad en bak de koek ong. 35 minuten.

Eet smakelijk!

Hier kun je verder lezen