prentenboek Creaturepedia

IMG_4548

Mijn liefde voor prentenboeken is groot. Ik hou van de vaak kleurrijke illustraties. En het handwerk dat achter al die afzonderlijke platen zit, kan ik zó waarderen. Als ik in een boekenwinkel kom, kijk ik altijd even in de hoek met kinderboeken. Er zitten echt juweeltjes tussen. Voor onze kinderen hebben we ook een aardig rijtje prentenboeken in huis. Maar de meeste boeken halen we uit de bibliotheek, dat is een stuk minder kostbaar.

IMG_4545

Ik merk dat we ons best moeten doen om onze kinderen aan het lezen te krijgen. Het is zoveel makkelijker om een filmpje te kijken of een spelletje te doen op de iPad, dan om een boek te pakken Maar voorlezen vinden ze heerlijk! Dat doen we dan ook met liefde. Lezen is belangrijk, vinden wij als ouders. We merken dat onze kinderen er een grote woordenschat door opbouwen. Ook leren ze door de verhalen hun eigen creativiteit te gebruiken. Ze zijn heel goed in staat een eigen verhaal te verzinnen, bijvoorbeeld in hun spel met Lego of Playmobil. En voorlezen is vooral ook heel gezellig. Ik hoop dat we nog een poosje prentenboeken voor mogen lezen. Anders heb ik geen smoesje meer om ze aan te schaffen :).

Een tijdje terug was mijn man in Canada en van daaruit bracht hij een Engels prentenboek mee over dieren: Creaturepedia. Wie weet steken de kinderen er nog wat Engels van op, maar de plaatjes zijn vooral prachtig. Kijk je even mee?

IMG_4540

Het boek is erg leuk ingedeeld, zoals ‘the big-eared beasts’, ‘the readheads’ of ‘the lilliputians’. Het boek is een ode aan alle bijzondere dieren ‘that grace our planet’. Mooi taalgebruik. 🙂

IMG_4543

Bij het doorbladeren van dit boek krijg je een voorstelling van de dieren van de aarde. Een ontdekkingstocht waarin je de grootste, slimste of de mooiste dieren van allemaal ontmoet. Van harte aanbevolen!

RelatedPost