Pompoensoep

Vandaag een echt herfstrecept: pompoensoep. Erg lekker en niet moeilijk.

Ingrediënten:

– pompoen 
– knoflook
– verse kruiden (ik knipte wat bieslook, selderij, maggiplant en rozemarijn uit de tuin)
– zout
– olijfolie
– 2 bouillonblokjes 
– pakje slagroom

IMG_3856

Verwarm de oven voor op ong. 200 graden.
Schil de pompoen, snijd de pompoen open, haal de pitjes eruit en snijd de pompoen in kleine stukjes.

Hak de kruiden en de knoflook fijn. 
Verdeel de stukjes pompoen op een bakplaat, bestrijk ze royaal met olijfolie. Verdeel vervolgens de kruiden en de knoflook over de stukjes pompoen en bestrooi dit alles met zout (naar smaak).
Zet de bakplaat ong. 30 minuten in de oven.
Breng ondertussen een pan water aan de kook met de twee bouillonblokjes.
Voeg daarbij de pompoen nadat deze uit de oven is gekomen.
Pureer de pompoen en voeg naar smaak slagroom bij om de soep extra romig te maken.

Eet smakelijk!

Hier kun je verder lezen