Over thee drinken en slow-living

IMG_4635

Ja, ik hou van thee. Heerlijk. Het is een vorm van slow-living. Niet dat ik daar nu zo goed in ben 😉 Maar thee drinken is oefenen in ‘slow living’. En oefenen, daar hou ik van. ‘Niet dat ik het al bereikt heb, maar ik jaag ernaar….’

Dingen langzaam doen helpt om meer focus te krijgen. Less is more, genieten van de kleine dingen, bewuste eenvoud. Dat hoort wat mij betreft bij slow-living. Niet teveel wíllen vooral. Voor ons gezin is rust belangrijk, niet teveel activiteiten proppen in een weekend, de tijd nemen voor lekker aanrommelen. En ik ben degene die daar het meest aan moet wennen. Maar misschien ben ik inmiddels ook wel degene die het meest geniet van die rust. Daarom grijp ik alle momenten aan om te oefenen in het langzaam leven.

Terug naar de thee. Want onlangs kreeg ik een superlekker recept voor thee, dat deel ik graag met jullie. Mocht je van stoere thee houden, dan is deze aan te raden. Wat heb je nodig:

  • kamillethee
  • kurkuma
  • citroensap
  • chilipoeder
  • gember
  • optioneel: honing

Van de kurkuma mag er best wat in de thee, van de gember rasp je een beetje af. Doe daar een klein beetje chilipoeder en citroensap bij en als je het lekker vindt wat honing. Vervolgens een zakje kamillethee erbij, even laten trekken en drinken maar.