notenkoek

IMG_4500

Vandaag heb ik een recept van een notenkoek voor jullie. Deze notenkoek maakte ik vorige week voor de verjaardag van dochterlief. En ik ga ‘em zeker nog een keer maken. Want ‘hij’ is lekker! Zoet, zacht, chocola en noten. Need I say more? 🙂 Het fijne van dit recept is dat het makkelijk in een grote hoeveelheid is te maken. Ideaal dus voor verjaardagen.

Hier volgen de ingrediënten voor een grote bakplaat vol notenkoek. Heb je niet zoveel koek nodig? Gebruik de helft van de ingrediënten voor een bakblik van 20×25.

Het deeg voor de koek maak je van 200 gram gesmolten roomboter, 200 gram suiker, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 200 gram kokos en een snufje zout. Deze ingrediënten mix je door elkaar, doe het op een bakplaat en zet de bakplaat vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Daarna doe je de inhoud van een blikje gecondenseerde melk, 80 gram pure chocolade in kleine stukjes en 300 gram noten (bijvoorbeeld hazelnoten, walnoten, amandelen) op de koek en dan gaat de koek nog eens 20 minuten in de oven.

Laten afkoelen, in blokjes snijden en eet smakelijk!

Mijn inspiratie voor deze koek kwam hier vandaan.