Luistertoets

IMG_4437

De echtgenoot grapte onlangs dat hij een schriftelijke cursus pianospelen volgt. Met af en toe een toets. Een pianotoets.

Het zit dicht tegen de waarheid aan, want hij heeft zichzelf bijna door lesboek 1 heen geworsteld. Best knap, herhaal ik vaak voor mezelf. Terwijl de vrolijke noten van The Entertainer voor de zoveelste keer in een laag tempo door het huis heen schallen.

Ook na je dertigste kun je best nog wat nieuws leren. Dus. Het is wat afzien, voor jezelf en voor je omgeving.

Zo probeer ik dit jaar minstens vijf kilo af te vallen, ontzettend geduldig te worden, altijd mijn goede humeur te bewaren en altijd goed werk af te leveren. Moet lukken, nietwaar! En  aan het eind van het jaar zeg ik tegen mezelf: best knap gedaan!

Tot zover mijn dagdromerij. De waarheid zit waarschijnlijk veel dichter bij het volgende scenario;

Ik probeer af te vallen, maar zal toch regelmatig genieten van al het lekkers dat voorbij komt. En daardoor gaat het afvallen veel langzamer dan gehoopt. Maar ik wel genoten van het goede leven.

Ik ben af en toe tot mijn eigen verrassing heel geduldig tegen mijn kinderen. Maar het overkomt me heel regelmatig dat ik in mijn boosheid dingen zeg waarvoor ik later weer sorry moet zeggen tegen mijn kinderen. Daar leren zij dan weer van dat ook moeders de fout in gaan (en sorry moeten zeggen). Tja, toch een klein pluspuntje gevonden…

Ik zal soms goed werk afleveren en soms met wat ‘verbeterpunten’. Streven naar het goede, leren van fouten.

Vanmorgen was het tijd voor een luistertoets. Luisteren naar Efeze 4, om precies te zijn. Wandel als kinderen van het licht (vers 2). Wandelen, heerlijk. Rustig, genietend van de omgeving. Geen dwaze praat of hebzucht. Maar veel meer past dankzegging (vers 4). Dat kan, want God heeft ons lief. God wil graag ons Zijn geliefde kind noemen (vers 1).

Misschien moet ik mijn doelen omzetten naar  ‘wandelen in liefde’ om zo een aangename geur voor God te zijn. Want Christus heeft ons ook liefgehad en Zichzelf voor ons overgegeven als een offergave. Het gaat ongetwijfeld langzaam en ik zal zeer regelmatig een luistertoets nodig hebben. Groeiend naar het Licht.