LEGO-uitdaging

IMG_4303

De uitdaging die LEGO heet. Heerlijk speelgoed, dat LEGO, goed voor de creativiteit enzo. Maar voor onze zoon J. (5) is het terugbouwen van LEGO-pakketjes een behoorlijke uitdaging. En dat komt omdat alle onderdelen in één grote bak zitten. Een hele poos bewaarden we al die pakketjes in losse doosjes, maar op een goede dag is al het LEGO bij elkaar in één bak terecht gekomen. En sindsdien kan J. niet meer zijn monstertruck bouwen. Of zijn raceautootje, of vrachtautootje. Tóch jammer. Zondag ging ik de uitdaging aan om al het LEGO weer uit te sorteren. En dat heb ik geweten zeg, man, man, wat een klus. Na een hele middag sorteren had ik wél verschillende bakken met LEGO staan, maar was er nog geen één autootje gebouwd. Dat gaan we dus de komende week nog doen.

Sorteren: hoe we het aan gaan pakken.

Onze dochter M. (9) heeft een eigen voorraad LEGO-Friends. Die bewaren we apart in één bak. Zij is al wat ouder en kan ook heel leuk zelf nieuwe dingen bouwen van het Lego-materiaal. Ook is haar voorraad LEGO behoorlijk overzichtelijk. De rest van de LEGO zat dus allemaal bij elkaar. We gaan nu de kleine pakketjes van J. ook in een losse bak bewaren. Van de rest van de LEGO bewaren we alle kleine onderdeeltjes los in een aparte bak en gaan de bouwblokken, bouwplaten en de wat grote onderdelen bij elkaar in één bak. Hopelijk gaat dit wat beter werken voor J. Als hij een pakketje in elkaar wil zetten, kan hij zelf de bak met LEGO pakken waar deze in bewaard worden. Wil hij zelf wat bouwen, pakt hij de grote bak met LEGO en de bak met kleine onderdeeltjes.

Ik ben benieuwd hoe het gaat werken. Hoe ruim jij de LEGO van je kind op? Alles in één grote bak, of ook wat uitgesorteerd? Ik lees graag je reactie onder dit bericht!