In goede handen

Loslaten… een veelbesproken thema in heel veel verschillende contexten. Veel dingen in dit leven proberen we vast te houden. Alles zullen we uiteindelijk los moeten laten. Van veel dingen heb ik niet eens door dat ik ze vast wil houden. Vorige week was ik met mijn zus bij een concert van Kinga Ban waarin ze haar cd ‘Uit Liefde’  presenteerde. Deze zangeres heeft een aantal jaren geleden te horen gekregen dat ze ongeneeslijk ziek is. Ze is jong, moeder van drie kinderen en heeft nu nog genoeg energie om de dingen waarvan ze geniet te blijven doen. Zoals zingen. En dat doet ze dan ook met overgave! Het was een prachtig concert, waarin heel wat muziekstijlen voorbij kwamen. Eén van haar wensen was om nog een keer een eigen cd te maken. En dat heeft ze gedaan. Een cd vol liederen die in de loop van haar leven veel voor haar zijn gaan betekenen. En ook met nieuwe liederen, waaronder een liedje voor haar kinderen. Een bijzonder lied over hoe ze haar kinderen los moet laten èn over haar rotsvaste vertrouwen dat ze in goede handen zijn.

Voor Kinga komt de vraag over het loslaten van je kinderen misschien wel heel dichtbij. Maar moeten we dat niet allemaal, onze kinderen overgeven aan de goede handen van de Heere? Ik geef ze graag in deze handen over. Maar vind het tegelijkertijd ontzettend ingewikkeld om ze daar vervolgens ook te laten. Dit lied zingt daarom als een gebed door mijn gedachten.

In goede handen

Het missen wordt het grootst,
in de allerkleinste dingen.
Het broodjes smeren ’s ochtends,
of ’s avonds zacht voor jullie zingen.
En jullie op mijn schoot,
als we even samen praten,
of zwijgen naar elkaar,
met mijn hand door jullie haren,
Alles wat ik los moet laten.

Refrein:
In goede Handen, ik weet dat ze er zijn,
en jullie vangen, ze helpen je voorzichtig overeind.
Als jullie vallen, en ik er niet kan zijn,
wees maar niet bang,
want jullie zullen in goede Handen zijn

Het leven houdt niet op,
dat is juist het doodgewone.
Studeren, misschien trouwen,
Ik beleef het in mijn dromen.
‘k wou dat ik me altijd dichtbij jullie kon verstoppen,
en dan stilletjes genieten,
van hoe jullie zouden worden,
maar ik moet het los gaan laten.

(Refrein)

In goede Handen, ik weet dat ze er zijn.
Wees maar niet bang,
want jullie zullen in goede Handen zijn