Gezinsmomenten

IMG_3952

In ons gezin hebben wij regelmatig een gezinsmoment rondom de Bijbel. De laatste twee jaren doen wij dat samen met een bevriend stel en hun kinderen. De kinderen zijn inmiddels ook aan elkaar gewend en we hebben zo al heel wat mooie momenten met elkaar gehad. We maken voor de invulling van die gezinsmomenten dankbaar gebruik van het materiaal van Ilse (zie http://familynight2012.blogspot.nl). Ilse werkt ieder gezinsmoment die ze in haar gezin houdt uit op haar blog en je kunt daar dus heerlijk in grasduinen . (Bedankt voor je werk, Ilse!)

In de afgelopen maanden hebben we gezinsmomenten gehad over de geestelijke wapenrusting. Op deze foto zie je het gezinsmoment waarin we we de ‘schoenen’ bespreken. Waarom is het belangrijk om stevig te staan, op een stevig fundament? Als je op Jezus vertrouwt, sta je stevig. En alleen zo kun je met vrede in je hart leven. We legden het uit aan de hand van het verhaal van de wijze en dwaze bouwer. Zojuist zijn de stortregens neergekomen en het lego-huis op het zand is jammerlijk ten onder gegaan. J

IMG_4587

Afgelopen zaterdag sloten we de serie af met een museumbezoek. In museum Valkhof in Nijmegen is veel te vinden over de Romeinen. In de omgeving zijn opgravingen gedaan waarin spullen naar boven zijn gekomen uit de tijd dat de Romeinen in ons land waren. Mooi om met de kinderen te zien hoe zo’n wapenrusting er bij de Romeinen uit heeft gezien. Het was een geslaagde dag!