De zon maakt alles mooier

IMG_4553

Het is nog (veel te) vroeg als de wekker gaat. Het is donker buiten en lekker warm onder de dekens. Uit bed stappen vraagt iedere dag om daadkracht. Zeker als je hele lijf aanvoelt alsof het nog midden in de nacht is. Bestaan er ook lintjes voor ‘iedere dag uit je bed stappen’?

Een bedlampje aandoen helpt al iets. Maar het wordt pas makkelijk om wakker te worden als het buiten licht wordt en de zon gaat schijnen. Maar zover is het nog niet.

Het ochtendritueel is begonnen. Ik kleed me aan ga naar beneden, struikel over wat lego en een verdwaalde bal. Terwijl ik de laatste slaap uit mijn ogen wrijf, wordt de vaatwasser leeggehaald.

Het begint al wat lichter te worden. Mooi. Ik maak ontbijt klaar voor de kinderen, die inmiddels aangekleed en wel naar beneden zijn gekomen. Met een ontluikend gevoel van, ja van wat eigenlijk, verwachting?… vul ik broodtrommels en schooltassen. Het wordt VOORJAAR! Ik word daar blij van.

Zonder al te veel stress gaat M. haar woordjes leren en oefent J. op zijn cello. Ook het tanden poetsen en haren kammen gaat opvallend ontspannen. Hmmm…zou dit allemaal met het licht te maken hebben, met de zon?

In elk geval merk ik dat het op mijzelf invloed heeft, ik voel me meer ontspannen. En dat heeft dan weer invloed op hoe ik met de kinderen omga.

Het is tijd om naar school te rijden, ik lever J. af in zijn klas en ook M. zit op haar plek op school. Tijd om naar mijn werk te rijden. Ik moet daarvoor best een poosje in de auto zitten. Maar dat vind ik vaak niet erg en zeker vandaag niet. Het is heerlijk om zo in stilte door het mooie landschap te rijden waar de zon opkomt om de morgen wakker te maken. Ik zie nog hele kale bomen, maar wel steeds meer vogels. De bomen staan klaar om in bloei te komen. Het wachten is op de zon.

Gek, hoe licht je blik op alles kan veranderen. De zon maakt alles mooier. Licht, het eerste scheppingswonder van God. Mooi ook dat God zichzelf het Licht noemt er is zelfs geen duisternis in Hem te bekennen (1 Johannes 1:5). Jezus is de Morgenster die de dag aankondigt. Het licht van de dag krijgt zo nog een extra dimensie.

In de donkere nacht
verschijnt een licht
en de duisternis
krijgt het niet in haar macht.

In het licht van Gods Zoon,
zien wij Zijn goedheid,
Zijn waarheid.

Niemand ziet Gods gezicht,
maar in Zijn Zoon
wordt Hij een persoon,
maakt Hij bekend wie Hij is.