Christelijke adventskalender Adventure

Adventskalender Adventure

Kerst is een gezellige tijd. Maar ik vind het vooral belangrijk om in ons gezin ook op een inhoudelijke manier naar de christelijke feesten toe te leven. We vieren immers niet het feest van de gezelligheid, maar we vieren dat God heel dichtbij kwam. Zelf een adventskalender maken zou ik in theorie erg leuk vinden. Maar in de praktijk heb ik in de drukke maanden na de zomervakantie en voor de kerstvakantie daar nooit tijd voor. Daarom ben ik blij met christelijke adventskalenders die door anderen worden gemaakt. Dit jaar gaan wij gebruik maken van het boekje ‘Adventure’, geschreven door Hanna Holwerda, met illustraties van Tirza Beekhuis, uitgegeven door Columbus, onderdeel van Royal Jongbloed.

Adventure
Alleen de titel al, prachtig gevonden! Adventure in Advent. ‘Adventure’ is een boekje waarin van 1 tot en met 25 december voor iedere dag een Bijbelgedeelte staat mét een korte toelichting.

Daarnaast een vraag om door te praten, een tekenopdracht, een gebedspunt en een ‘doe-opdrachtje’ met vingerpoppetjes. Deze poppetjes staan op een knipvel in het boekje en hiermee kun je samen met de kinderen een deel van het verhaal naspelen. Erg leuk bedacht!

knipvel adventskalender

Op avontuur  met Jozef en Maria
In het midden van het boek staat een landkaart van Israël waarop de reis vanuit Nazareth naar Bethlehem staat uitgestippeld. img_5826
Op het knipvel staat een plaatje van Jozef en Maria op een ezeltje. Dit plaatje gebruik je om op de landkaart steeds een stapje verder te lopen op weg van Nazareth naar Bethlehem. Met deze adventskalender volg je de reis van Jozef en Maria en onderweg kom je op allerlei plaatsen uit Bijbelverhalen uit het Oude Testament. Deze verhalen verwijzen allemaal naar de belofte van God om een Verlosser te sturen en ze vertellen van Gods liefde voor mensen. Zo komen de verhalen van Abraham en Isaak, Jakob, Ruth en Naomi, Hanna en de hogepriester Eli en van David aan de orde. Ik denk dat dit gaat helpen om het kerstverhaal niet alleen als een prachtig ‘los’ verhaal te zien, maar te plaatsen in de context van de hele Bijbel.

Ik heb er zin in om hiermee te beginnen. Wij zullen het boekje ‘s     avonds na het eten gaan gebruiken. Ik verwacht niet dat we dan vaak aan de tekenopdrachten toe zullen komen, alleen op zondag hebben we daar wellicht meer tijd voor. Ik ben blij met dit mooi vormgegeven boekje, voor gezinnen een laagdrempelige manier om toe te leven naar het kerstfeest.

Ook Adventure bestellen? Dat kan bijvoorbeeld hier.