10 jaar getrouwd & de Rheezerkamer

IMG_4849

Op 27 april was het dubbel feest bij ons. De vlag hing niet alleen uit voor de verjaardag van onze koning, maar mijn man en ik waren die dag ook tien jaar getrouwd. Een mooi jubileum dat we uiteraard gevierd hebben met oranje-tompoezen :). In ons dorp zit denk ik de beste banketbakker van Nederland, dus het was weer smullen van de aardbeientompoezen.

IMG_4917De dag erna gingen mijn man en ik voor twee dagen met z’n tweeën op pad. We hebben ons ooit voorgenomen dat ieder jaar te doen, maar de laatste keer was alweer zes jaar geleden. Dus het werd weer eens tijd, zullen we maar zeggen. En ons jubileum was een mooie aanleiding om nu eens echt een paar dagen ‘weg’  te boeken.

IMG_4863Het waren heerlijke dagen waar we enorm van hebben genoten. We zaten op een bijzonder plekje: De Rheezerkamer. Een Bed&Breakfast in een prachtig opgeknapte potstal bij een oude boerderij. De eigenares Ingrid heeft daar echt een heel mooi onderkomen van gemaakt. Alles is mooi afgewerkt en prachtig ingericht met heel veel aandacht voor details.

IMG_4888Het is echt geen straf om daar een poosje binnen te zitten. Hoewel de omgeving ook echt prachtig was, Rheeze ligt aan de Vecht en daar kun je mooie wandelroutes lopen. Het Pieterpad loopt pal langs de Rheezerkamer en wandelaars kunnen bij Ingrid terecht voor een lekker kopje koffie (superkoffie!) of thee met zelfgebakken lekkers.

IMG_4880

Mijn man en ik werden ’s morgens verwend met zo’n lekker ontbijt dat we tot ’s avonds geen honger hadden. Super, en ook nog eens lekker biologisch. We zijn vanuit Rheeze gezellig een dagje op stap geweest naar Zwolle (een paar dagen na de koning en koningin dus…). Een mooi stadje met een goed stedelijk museum, gezellige winkeltjes en leuke tentjes om te eten. We waren er echt een paar dagen helemaal uit en we hebben ons voorgenomen het vaker te doen :).

We beseffen dat het niet vanzelfsprekend is dat een huwelijk tien jaar duurt. Relaties stranden en soms scheidt de dood man en vrouw. Dat maakt dat we God echt dankbaar zijn voor de jaren die we kregen, we hopen er nog veel jaren bij te mogen tellen!